charliezmamma.blogg.se

En blogg om mitt liv som mamma till en son, som sambo. Mitt liv i nuet och framtiden.

It's raining men! ööh not...

Kategori: Allmänt

Nä nog är det vanligt hederligt regn som öser ner, och i mängder kan jag lova! Blev helt sjöblöt nyss av cykelturen till jobbet. Så det var bara ringa Markus efter torra byxor å sockar så man inte blir mer förkyld än vad jag redan är.  
 
Ledig i helgen! Wihoo! :) Imorrn blir det att göra egen Sushi, ska bli såå gott. Är typ månader sen jag åt det sist. Och det mina vänner är mitt tips till er denna lördag. Hemmagjord sushi, det är inte så svårt som man kan tro. Men det kräver lite tid. Gärna att man kokar riset på morgonen så det har hunnit svalna till em. Köpte mig ju för någon månad sedan sushi "redskap" fån tupperware, ska bli spännande att få prova dom. 
 
 
Lycka till!
 
 
Over and out!
 

Förkylning...

Kategori: Allmänt

Ja det är då djävulens påfund, börjar med att Markus för några dagar sen kände sig risig å hängig. I tisdags blev även C sjuk med feber och mycke snor. Dock är han nu utan feber :) men då jag vaknade denna kalla morgon kändes det som om ögonen skulle ploppa ut ur skallen på mig, pg.a tok fulla bihålor. Så snart är det väl min tur att ligga där å kvida :P

Igår var vi och köpte en ny vagn till Charlie :) eller ja, beggad men den var då i princip nytt skick. Syntes knappt att den var använd. Tack Emelie! :)

Nä bara börja arbeta då, skönt med fm pass :)

Over and out!

En sån dag..

Kategori: Allmänt

Ja verkligen, har varit full rulle från det jag steg in genom dörren på jobbet imorse före sju. Till nu, då jag äntligen fått landa i soffan för lite vila. C hade oturligt nog blivit jätte förkyld under natten så han har varit snorig och grinig mest hela dagen. Men han har fått så många fina presenter så jag tror nog ändå han är glad innerst inne :) Nu sover då äntligen gossen och jag ska se klart programmet sen är det hopp i säng.

Over and out!

<3 Charlie 1år <3

Kategori: Allmänt

Ja tänk att nu är det 1 år sedan du kom till mig min underbara prins, mammas skatt.
Idag blir det jobb till 15 sen är det raka spåret hem och fixa middag så vi kan börja kalasa :) Och på exakt en månad får jag själv ha kalas :) Haha..
 
Over and out!

Ljuva måndag!

Kategori: Allmänt

Kan helt ärligt säga att jag gillar faktiskt måndagar, för det innebär alltid ledig dag :) idag ska vi baka tårta, städa och fixa inför Charlies STORA dag imorgon! Herregud ett år sedan jag Sofia och Stina åkte en varm dag upp till Sofias stuga för att bara äta och må gott. Hade väl aldrig trott att jag skulle få åka hem 12timmar senare när jag hade 3,5 vecka kvar. Ja mycke får man uppleva, tur hade jag också att Markus skulle åka från Hirvi till älvsbyn mitt i natten så jag kunde åka med dom från Ökx hem till Råne :) det roliga är att Sofia och Stina var nog mer uppe i varv än jag själv :P

Nä dags att starta igång dagen med lite frukost

Over and out!

Dagen efter igår

Kategori: Allmänt

Och toppen har jag mått! Var nästan uppe med tuppen imorse, halv nio slog jag upp ögonen och insåg att jag inte skulle behöva spendera en dag i soffan i fosterställning. It's a halleluja moment! 
Riktigt trevligt var det igår, mycke skratt :)
 
Och idag kommer lill prinsen hem!! Som jag har saknat han!
 
Och idag är det 3år sedan du togs ifrån oss, vi saknar dig lika mycket nu som då Frida ♥
Sänder dina nära och kära en värmande tanke och hoppas att du har det bra vart du än är.
 
Ta hand om era nära och kära, man vet aldrig när dom tas ifrån oss!
 
Over and out!
 

Hej vad det går uti buskar å snår!

Kategori: Allmänt

Haha oj så roligt vi har. En god middag, god efterrätt och härligt sällskap. Spelet har också startat och stökigt är det. Sanning hit och konsekvens dit, hur ska detta sluta?
Fortsättning följer...

Over and out!

Höst

Kategori: Allmänt

Brrr!!
Hojja vad rått det är ute nu om morgonen, här ligger dimman tät och det verkar som att regnet håller sig kvar i dimman likt en fluga fastnar i ett spindelnät. Nästan som att det svävar. Idag är det jobb för mig som gäller från nu kl 8-15, sen är det hem och dra en dusch och snabbt iväg till Linnea och förbereda för middagen ikväll. Hoppas på en riktig toppen kväll med alla brudarna, det var längesen sist :)
 
Saknar lill gossen min lite som åkte till sin pappa igår och ska vara där över helgen. Men dom har det nog skoj.
 
Over and out!

Lördagens middagstips!

Kategori: Allmänt

Just det!
Lovade ju en meny för varje helg, men tror vi bara tar en för varje lördag ist. Recepten får ni gärnqa fråga om ifall det är nånting som faller er i smaken :)
 
Förrätt:
Serranorullar med basilikaost
 
Varmrätt:
Helgrillad örtmarinerad fläskfilé m. hemmagjord klyftpotatis och pepparsås.
Till det även en blandsallad.
 
Efterrätt:
Vaniljpannacotta med åkerbärssylt
 
 
Hoppas det ska smaka! (Detta är vad mina vänner kommer få imorgon, men vi skippar förrätten och tar en fördrink istället :)
 
Over and out!

Slarvigt..

Kategori: Allmänt

Ja fy på mig, så här länge får det inte gå mellan varven på inläggen! haha nåja är väl ändå inte så många som läser ändå. För att summera helgen så var det en riktigt trevlig helg, surströmming i Hirvijärvi. Senare på kvällen bjöds det på musik (4 gitarister), så himla duktiga dom är Micke (markus bror, gitarist i Coldspell) och Stefan. Mycke sång å skratt blev det :) Och hem med oss kom Markus andra hund, Nestor. Björnjakten började natten mot tisdag denna vecka så då har han fått vara med och visa vad han går för. Dock ingen lycka för Markus där, men två fällda för Jakob Hellman, Grattis! 
 
Igår blev det storheden för lite shopping, gossen fick sig ett par Adidas sneekers och själv fick jag mig en ny dvd med blue ray :) Och så har jag hunnit sitta en massa på Tradera och fynda! Herregud folk säljer ju oanvända saker till en bråkdel av nypriset. Fick idag med posten en sprillans ny Björn Borg plånbok som jag klickade hem för 190:- inkl. frakt! Den går väl på 500:- minst i butik. Sedan väntar jag en massa andra paket därifrån som förhoppningsvis kommer antingen imorn eller i början av nästa vecka :) C fick sig en sackosäck av fina tant Ulle också :)
 
Och på tis blir mammas lilla prins <3 1 år!!! Tänk så fort tiden går, då blir det storkalas :)
 
Over and out
 
!

Snart helg..

Kategori: Allmänt

Äntligen!
Så skönt det ska bli med helg och lite ledighet! Inte för att denna vecka har varit speciellt hård men med denna värme får även den starkaste hjälten till slut ge upp. Så på lör morgon kommer vi åka upp till Markus föräldrar i  Hirvijärvi. (Tornedalen) Där blir det surströmmingspremiär och massa andra trevligheter. Kommer bli kul. Hade besök i förrgår av det nästan sötaste jag sett! En plott valp på 8 veckor+, hur söt som helst :) Och igår kom det en väldans fin jämte och hälsade på oss, Rambo (Bild längre ner). Mn blir ju nästan sugen på en liten valp själv men jag har nog med dom jag har ;P  
 
Over and out!

Kategori: Allmänt

Sommarvärme!

Kategori: Allmänt

Pjuh!
Ja idag har det varit en riktig sommar dag! Varmt som tusan och mycke har jag ändå fått gjort ute. Charlie har också varit jämte med men han tyckte det blev för varmt så för han blev det poolen :) Ikväll har vi bestämt oss för att lyxa till det så här en onsdag mitt i veckan, det blir helgrillad älgkalvfilé med pepparsås och vitlökssmör. Till det pommes, sallad och kanske  ett glas vin :) Tycker jag har förtjänat det idag.          
 
 
Over and out!

Lång dag till ända..

Kategori: Allmänt

Ja nu är det snart dags att gå å sova, har varit en lång dag. Men först se klart suburgatory och mysa med vovven en stund :)

God natt!

Nytt liv, ny blogg!

Kategori: Allmänt

Yes!
Fixat igång en helt ny blogg, här kommer jag dela med mig av det som händer dagligen i mitt liv. Även vad som planeras i framtiden, resor och andra roliga saker. Till varje helg gör jag även en middagsmeny, mitt största intresse är just mat. Så till varje fre-lör kommer det upp en tre-rätters meny! :) Alltid är det väl nån som behöver middagstips :)
 
Over and out!
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.